ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY S JÁHLY

Co budete potřebovat?

2 porce

Doba přípravy 20 minut

  • 200g brambor
  • 100g jáhel
  • 1 střední cibule
  • olej nebo přepuštěné máslo
  • sůl

Postup:

Oloupete brambory, nakrájíte na kostky, osolíte a vaříte ve vodě. Jáhly 3x propláchnete vařící vodou a dáte vařit v poměru 1: 1,5 (jáhly : voda), osolíte. Jakmile jsou brambory uvařené, slijete vodu, rozšťoucháte. Z jáhel necháte vyvařit všechnu vodu a přidáte k bramborám, promícháte s bramborami. Na olej nebo přepuštěném másle osmahnete cibulku dozlatova a vmícháte do brambor s jáhlami.

Podávat můžete třeba s pečeným krůtím masem na tymiánu.