KRŮTÍ MASO S BULGUREM A ZELENÝMI FAZOLKAMI

Co budete potřebovat?

2 porce

Doba přípravy 20 minut

  • 240 g krůtích prsou
  • 1 cibule
  • 200g bulguru
  • 1 menší cibule
  • Olej
  • 150g čerstvých nebo mražených zelených fazolek
  • máslo

Postup:

Cibuli nakrájíte a na oleji osmahnete, přidáte na kostky nakrájená krůtí prsa a dusíme do měkka.  Mezitím, kdy se maso dusí si připravíte bulgur. Menší cibulku osmahnete na oleji a přidáte propláchnutý bulgur, který vaříte 1:1.

Jakmile je maso měkké, dáte jej bokem a na výpek dáte fazolky, které krátce prohřejete, aby změkly, ale byli křupkavé. Těsně před koncem přidáte máslo na zjemnění chuti.

Na talíři můžete dozdobit proužky mrkve.