JÁHLOVÉ KNEDLÍKY S TEMPEHEM A BÍLÝM ZELÍM

Co budete potřebovat?

2 porce

Doba přípravy 30 minut

  • 200 g jáhel
  • 1 kostka uzeného temperu
  • 50g kukuřičná mouka
  • Sůl
  • 400g bílého čerstvého zelí
  • Kmín
  • 1 velká cibule
  • Umeocet
  • Olej

Postup:

Jáhly uvaříte 1:2,5, trochu necháte vychladnout a přidáte na kostičky nakrájený uzený tempeh, 50g kukuřičné mouky, promícháte a tvarujete kuličky. Vložíte do osolené vroucí vody, po vyplavání na povrch vaříte asi pět minut. Kuličky vyndávejte lžíci, neslívejte!

Nastrouhané zelí dáte dusit, osolíte, okmínujeme, trochu podlijeme vodou. Jakmile je na skus, odstavíte a přidáme osmahnutou cibulku a dochutíte umeoctem.